Tot plegat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre administracions i entitats. En el cas de L’Aldea, gràcies al conveni que vam signar l’any passat amb el Consell Comarcal del Baix Ebre. El conveni, el primer amb un consell comarcal, preveu la promoció d’un parc d’habitatge social, amb una desena de pisos, per acollir famílies en risc d’exclusió de Roquetes, l’Ametlla de Mar, Deltebre, l’Aldea i l’Ampolla. L’acord detallava que l’ens comarcal donaria suport a Hàbitat3 en la cerca immobiliària de l’habitatge i seria també el responsable de comunicar i adreçar a la fundació les persones susceptibles d’accedir-hi, per tal que se’ls oferís un lloguer social. Gràcies al conveni, ja s’han lliurat dos habitatges, un a Roquetes i un a l’Aldea i 4 més (a Deltebre i l’Ampolla) estant pendents de la finalització de les obres d’adequació per tal que hi puguin entrar ja les persones beneficiàries. Aquest dimecres 28 de noviembre una família en situació de vulnerabilitat ha firmat el seu contracte de lloguer social per a un pis a l’Aldea.
En el cas d’Amposta, és fruit d’una aliança entre Hàbitat3 i l’ajuntament, amb qui manté un conveni de col·laboració que ja ha aconseguit 20 habitatges socials per a la població. L’últim, no l’adjudicarà el consistori sinó la fundació Resilis, que desenvolupa programes d’atenció a infants i joves en situació d’exclusió, risc o greus dificultats destinats a desenvolupar les seves capacitats resilients. Aquest dimarts, Hàbitat3 ha signat la cessió d’un habitatge social a l’entitat, que ara decidirà qui hi podrá accedir. Tant a Amposta com a l’Aldea, Hàbitat3 ha pogut adquirir els pisos gràcies a un crèdit de l’Institut Català de Finances en el sí d'un acord marc amb la Generalitat.
Des d’Hàbitat3 som conscients que ni entitats ni administracions públiques podem afrontar soles el problema de la falta d’habitatge per a famílies en situació de vulnerabilitat. Però si ens aliem i treballem en xarxa, avancem: nosaltres aportant pisos gràcies al suport de la Generalitat i els ajuntaments o consells comarcals aportant garanties, assumint costos de gestió o fent l’acompanyament social que necessiten les famílies allotjades.