La Fundació Hàbitat3 ha participat en el Seminari 'Polítiques i mesures contra la pobresa energètica'organitzat per la Fundació Naturgy a Madrid. La Fundació Hàbitat3 és una de les principals gestores d'habitatge social del tercer sector de Catalunya, amb més de 450 habitatges gestionats i prop de 1.350 persones allotjades. La Fundació lidera diferents accions per combatre la pobresa energètica: accions per millorar l'eficiència energètica, la rehabilitació d'habitatges i la rehabilitació energètica d'habitatges. Entre d'altres, els seus reptes principals són com disminuir la càrrega de les despeses de subministraments de la llar i invertir en la millora energètica de el parc d'habitatges que permeti una reducció del consum energètic i asseguri una temperatura de confort durant tot l'any.
Durant la jornada la Fundació Naturgy va presentar un informe el qual sosté que un 22,1% de les llars espanyoles en situació de pobresa energètica compten amb persones desocupades, davant el 7,1% de les llars que no es troben en aquestes circumstàncies. Aquest és un dels principals dades que llança l'estudi 'La pobresa energètica a Espanya: Aproximació des d'una perspectiva d'ingressos', elaborat per la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de l'IEB-Universitat de Barcelona entre els anys 2011 i 2017.
Segons la investigació, dirigida per la catedràtica María Teresa Costa-Campi, de la Universitat de Barcelona, i elaborat per les investigadores Elisenda Jové-Llopis i Elisa Trujillo-Baute, la probabilitat que una llar es trobi en situació de pobresa energètica augmenta un 9,3% quan el sustentador principal està aturat.
Segons l'estudi, un 8,3% de mitjana de les llars espanyoles es troba en situació de pobresa energètica. Aquesta taxa mitjana va arribar a un pic màxim de el 9% el 2013 i, a partir de llavors, va baixar de mica en mica fins al valor mínim de 2017, un 7,4%. Això vol dir que, aproximadament en quatre anys, 67.500 llars espanyoles van deixar d'estar en situació de pobresa energètica