Presentació
Som la gestora d'habitatge social del Tercer Sector Social de Catalunya
Missió
Gestora d'habitatge social
La Fundació Hàbitat3 és una gestora d’habitatge social impulsada des del tercer sector que treballa amb les entitats socials i les administracions públiques per garantir el dret a un habitatge digne a les persones en situació de vulnerabilitat.
Visió
Què volem ser?
Ser el referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya.
Valors
Quins són els nostres fonaments i principis ètics?
- Empoderament de les persones per facilitar el seu procés d’autonomia
- Respecte a la seva dignitat i al seu dret a ser tractades de forma justa
- Voluntat transformadora per desenvolupar nous models des de l’esperit crític i la millora
- Transparència en la nostra activitat
- Foment de la participació i la responsabilitat
Som necessaris
Només un 2% del parc d'habitatge de Catalunya és de lloguer social.
La mitjana europea és del 15%.
Catalunya compta amb uns 60.000 habitatges de lloguer assequible, és a dir, un 2% del parc total, que segueix essent manifestament “insuficient”.
Les xifres indiquen que es necessiten 230.000 habitatges de lloguer social per arribar als estàndards mitjans europeus.
Generem aliances per a impulsar un canvi sistèmic
Per fer efectiu al dret a un habitatge digne
Imaginem un món on l’habitatge és un dret universal i treballem per fer realitat aquest món, on la ciutadania, les entitats socials, les empreses i les administracions públiques s’han aliat per garantir que totes les persones en situacions de vulnerabilitat puguin fer efectiu el seu dret a un habitatge digne.
Estratègia 2022-2024
Què proposem fer durant els propers tres anys?
El Patronat de la Fundació va aprovar les línies estratègiques d’Hàbitat3 per als anys 2022-2024.
ODS
La Fundació Habitat3 és una entitat compromesa amb els objectius del desenvolupament sostenible. Per això, continuem avançant cap al seu compliment per alinear-nos encara més amb l'Agenda 2030 impulsada per l'ONU.
Garantir un accés universal a recursos i a serveis bàsics com l’habitatge o l’energia i fomentar la resiliència de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat davant les crisis.
Reduir la desigualtat en i entre els països, no deixar ningú enrere, cercar la inclusió social, econòmica i política de totes les persones forjant vincles i trencant barreres d’edat, gènere, classe, capacitats, llengua, origen o orientació sexual.
Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles, han de garantir la seguretat i els mínims d’una vida digna per a tota la ciutadania: un habitatge en condicions assequibles.
Enfortir els mitjans per a implementar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible. Impulsar les xarxes que permetin endegar noves dinàmiques per a unes relacions justes, perdurables i equitatives.